Befecskendezős Motorok Szervize - Tudnivalók időszakos hibák esetén
   


Tudnivalók időszakos hibák esetén

 Ahogy egyre több olyan funkció és eszköz működik a motorvezérlő rendszerek felügyelete és irányítása alatt, melyek időzítetten, akár több száz kilométer alatt csak egy-egy alkalommal aktivizálódnak, rohamosan nő az időszakonként fellépő hibák, hibajelzések száma.

A motorvezérlő rendszerek diagnosztikája pedig még állandósult hibák mellett sem egyszerű feladat. Időszakosan előforduló hibák esetén egy korszerű autónál a végső diagnózis felállítása akár több napba is beletelhet. A hiba fellépésének gyakoriságától függően esély van persze arra is, hogy a hibát rövid idő alatt megtaláljuk, de általában szükség van arra, hogy a hibajelenség nálunk legalább 15-20 alkalommal bekövetkezzen, vagy hosszútávon fennálljon. Hihetetlenül nehéz egy olyan jelenséget biztonsággal diagnosztizálni, ami például 50 kilométerenként, vagy naponta csak egyszer következik be néhány másodperc erejéig. 

A nagyon ritkán és rövid időre (pl. naponta egyszer, vagy 100 kilométerenként egyszer pár másodpercre) felbukkanó rendellenességek feltárására jelenleg nincs költséghatékony diagnosztikai módszer. (Ez különösen a nagyobb hengerszámú, bonyolultabb szerkezetű motoroknál igaz.) Ezekben az esetekben célszerű a vizsgálattal addig várni, amíg a hiba elfogadható gyakorisággal ill. hosszabb ideig jelentkezik. 

Sajnos gyakran előfordul, hogy olyan hibák is időszakosak, amiket az autó tulajdonosa állandónak vél. Erre klasszikus példa a hibajelző lámpa világítása: a motorhiba jelző nem feltétlenül akkor világít, amikor éppen hibás működést észlel a motorvezérlő. Ha így lenne, egy kontaktushiba esetén rendszertelenül kezdene villogni. A valóságban jellemzően egy 1-2 másodperces hibás állapot után akár több napig is világít a hibajelző. Ilyenkor általában megjegyzésként a hibakód mellé az "intermittent" - azaz időszakos - megjegyzés kerül. 

AZ IDŐSZAKOS HIBÁK FELTÁRÁSA, AZOK JAVÍTÁSA GYAKRAN JELENTŐSEN MEGHALADJA AZT AZ IDŐALAPOT, AMIT A NORMATÉTELEINK KIALAKÍTÁSÁNÁL FIGYELEMBE VETTÜNK. ILYEN ESETEKBEN KÉNYTELENEK VAGYUNK AZ IDŐALAP TÚLLÉPÉST IS FELSZÁMÍTANI ÜGYFELEINK FELÉ. Ebben az esetben a túllépés idejét kedvezményes díjjal (5.000 Ft/óra/szerelő) számítjuk fel. 

Felhívjuk ügyfeleink figyelmét arra, hogy - mint ahogy máshol is leírtuk - a diagnosztikai feladatok 90-95 százalékában nincs lehetőség arra, hogy ügyfeleink a vizsgálatot megvárják. Ennek elsősorban baleset-megelőzési szempontból van jelentősége, de előfordul, hogy - a sok esetben erős összpontosítást igénylő - feladataink végzése közben a műhelyben beszélgető, telefonáló ügyfeleink hátráltatják a munkánkat. A telefonos időpont-egyeztetés alkalmával megpróbáljuk a vizsgálat időszükségletét megbecsülni, így segítve ügyfeleinket abban, hogy a gépkocsi eljuttatását és átvételének időpontját meg tudják tervezni.

 
ELÉRHETŐSÉGEINK: 
 
BmS Motordiagnosztika - Befecskendezős Motorok Szervize 
 
2030 Érd, Rózsa u. 5. 
Tel.: 06-30-598-8006 
BmS
 
Előfordul, hogy túlterheltségünk miatt kénytelenek vagyunk a telefont átmenetileg kikapcsolni. Ilyen esetben a kapcsolatfelvétel legbiztosabb módja az email.
 
 
Email: info@injektor.hu
 
NYITVATARTÁS: 
Hétfőtől péntekig: 8-15 óráig. 
     
ÜGYFÉLFOGADÁS ELŐZETES IDŐPONTEGYEZTETÉS ALAPJÁN,
 
AUTÓ ÁTVÉTEL ÉS KIADÁS KIZÁRÓLAG NYITVATARTÁSI IDŐBEN!
 

Befecskendezős Motorok Szervize • 2030 Érd Rózsa u. 5. • 06-30-598-8006 • info@injektor.hu